"Nyt loistaa kolmas kynttilä,
 niin kirkas, kutsuva.
 Oi, kohta meille kuningas
 jo syntyy tallissa."

Adventin aika, odottamisen aika, on valmistautumista jouluun. Odottamisessa on aina positiivinen sanoma. Kukin meistä ottaa tuon odottamisen omalla tavallaan.
Tänä vuonna, olen sisäisesti ollut levollinen odottamisessa. Sisäinen rauha on ollut päällimmäisenä, vaikka työtä ja touhua on ollut riittämiin!

Istuessani reilu kuukausi sitten seurakunnan jumalanpalveluksessa, sain kokea levon ja rauhan. Sain jättää kaikki taakkani, murheeni ja stressini tuossa hetkessä. Koin valtavan ilon ja vapauden. Tiesin, että Jumala, Pyhän Henkensä kautta vaikutti ja antoi ahdistuksen sijaan vapauden ja levon! Se on Jumalan armoa meille ihmisille. Istuin ja kohtasin Jumalani. Tunne on valtava! Siinä hetkessä kaikki epäoleellinen, kaikki murheet, kaikki mikä on painanut mieltä, on poissa! Uuden viikon sai aloittaa puhtaalta sivulta, puhtain ajatuksin. Vain oleellinen oli tärkeää. Kiitos Jumalalle! Hänen armonsa pysyy iankaikkisesti : )

Tuosta hetkestä on kulunut nyt jo muutama viikko, mutta levollinen mieli on yhä! En ole halunnut stressiä tähän joulun odotukseen. En ole ottanut sitä lainkaan vastaan. Joulu tulee sieltä kuitenkin, stressasin tai en. Miksi ylipäätään jouluun pitää luoda niin kovia paineita, hössötystä, jne... Joulu ei ole kaikessa ulkoisessa kuitenkaan tärkeimpänä tarkoituksena. Eikö tarkoituksena ole pysähtyä hetkeksi, odottamaan. Odottaminenhan on samalla valmistautumista suureen juhlaan. Valmistautuminen on pitkän ajan prosessi. Itse joulun aika on kuitenkin niin kovin lyhyt.

Pienillä asioilla voi valmistautua ja alkaa odottamaan. Olemme tänä vuonna kuunnelleet joulumusiikkia jo pidemmän aikaa, leiponeet ja paistelleet joulupipareita ja joulutorttuja. Olemme myöskin poltelleet kynttilöitä ja laittaneet jouluvaloja loistamaan. Kodissamme on ollut lämpöä ja tunnelmaa : )





Perinteenämme on ollut jo vuosia Itsenäisyyspäivän kunniaksi syödä ensimmäinen joululounas. Paistamme pienen kinkun, ostamme muutaman valmiin laatikon yms. jouluherkkua valmistamalla : ) Massut täynnä voikin sitten istahtaa sohvalle katsastamaan linnanjuhlat lämpimän viltin alle, kynttilöiden luodessa loisteellaan tunnelmaa.



Joka vuosi käyn myös lähikirkossamme laulamassa kauneimpia joululauluja! Tänä vuonna oli todella lämmintunnelmainen hetki. Ystäväni kanssa koimme suurta siunausta laulaessamme joululauluja. Lämmin henkäys kiireen keskellä.



Joulukuusi käytiin valitsemassa tänään lumen tuiskuttaessa kasvoja kohti isoin hahtuvin. Sää ei ollut mitenkään suosiollinen kuusenhakumatkaan, mutta löysimme pienen söpön kuusen, kuten yksi pojistamme asian ilmaisi.

Joululaatikot olen yleensä tehnyt itse, mutta tänä vuonna päätimme kokeilla tilata laatikot Sovinto ry:stä. Se on vaihtoehtoinen ammattikoulutuksen kannatusyhdistys. Siellä aloittaa joka vuosi reilu 300 nuorta ja uudelleen kouluttavaa aikuista opintonsa. Se on monikulttuurinen koulu. Voi olla, että tästä tulee meille oma jouluperinne. Näin kannatamme näiden nuorien ja aikuisten mahdollisuuksia jatkaa opintojaan ja he kokevat tekevänsä omilla taidoillaan hyvää. Koulussa on neljä linjaa: Auto-ja pienkonealan, catering-alan, puusepänalan ja rakennusalan koulutus.

Joulun aika ulkoisin merkein päättyy aikanaan ja suuntaamme katseemme kohti tulevaa uutta vuotta. Kuitenkin, kuten laulun sanat meille kertovat:

"Voit joulun elää joka päivä vaan
ja parhat vuotes tulet tuntemaan.
Jos vain joulun lapsi saa,
sydämessäs asustaa.
Niin silloin joulu luonas aina on."

Hyvää adventin aikaa ja levollista joulua!