Joulu 2013 019.JPG                               

Tänään on kuulunut vielä viimeiset kauneimmat joululaulut. Loppiainen päättää joulun ajan. Meiltä kuusi riisuttiin ja vietiin pois heti uuden vuoden alkaessa. Olimme reissussa joulun ja uuden vuoden vaihtumisen välissä ja kuusi oli ehtinyt kunnolla kuivahtaa. Varisteli neulasia kovasti. "Riisuimme joulun" pois myös koristeiden osalta, mutta kynttilät ja valot saivat jäädä luomaan valoaan ja tunnelmaansa tähän niin kovin pimeään vuoden aikaan. Edes lumi ei ole antamassa valoaan!

Joululauluista rakkaimmalksi tuli Carola Häggvkistin joululevy: "Christmas in Bethlehem". Levyä löytyy luonnollisesti myös ruotsinkielisenä. Kappaleiden sovitukset ovat aivan mahtavia! Nautin joka solullani ja siemailen jokaisen kappaleen pala palalta, kohta kohdalta. Joka kerta kuunnellessani kappaleet uudelleen saan syvemmän inspiraation tai tunteen sisimpääni. Huomaan muutenkin itsessäni musiikin uudenlaisen vaikutuksen elämässäni, aisteissani ja tunteissani. Musiikki todella tuntuu jossakin sisimmän sopukoissa. Etenkin vanhat hyvätkin kappaleet, jos ne ovat uudelleen sovitetut, voivat todellakin hyvin tehtynä viedä mennessään! 

Toinen uusi tuttavuus, niin artistina kuin musiikkina,on kannelta näppärästi ja upeasti soittava Ida-Elina. Olen kerran kuullut häntä livenä Bulevadin salonkikahvilassa Helsingin keskustassa. Hyvä ystäväni vei minut kuuntelemaan Ida-Elinaa. Se oli ensi kosketus hänen musiikkiinsa. Jouluksi häneltä ilmestyi "Valoisaa Joulua" levy. Sainkin sen pojiltani joululahjaksi :)

Huomenna aamuna on herättävä todellisuuten, kun herätyskello soi! Arjen pyörteet alkavat jälleen. Mitähän tämä vuosi tuokaan tuleessaan? 

Arjen iloja alkavaan viikkoosi :)

 

Kynttilä 002.JPG