Riisuimme juuri juhla-asussaan olleen kuusemme. Kuusi oli tänä vuonna kaunis ja sopisuhtainen. Se piti hyvin neulasensakin ja antoi meille suomansa ilon. 

Kuusen paikalla minulla on ollut kaksi isoa laittiakukkaa. Toinen kukka löysi paikkansa televisiotason takaa ja toinen eteisestä joulun ajaksi. Kukat eivät päässeetkään takaisin omalle paikalleen vaan vaatehuoneen uumenista haettiin meidän muutama vuosi sitten hankkimamme sähköpiano. Hankimme sen lähinnä vanhinta poikaamme varten, joka oppi soittelemaan omaksi ilokseen. Jossain vaiheessa vaihdoimme huonejärjestyksiä ja tuntui,että piano vei vain turhan tilan. Piano on aika iso ja massiivinen. 

Aloitin elokuussa työt päiväkodissa. Olin 15 vuotta kotiäitinä ja viimeiset kolme vuotta perhepäivähoitajana. Vuodet vierivät niin, etten "ehtinyt" ajatella omaa kiinnostustani pianon soittoa kohtaan - muutamaa kertaa lukuunottamatta. Nyt kun aloitin työt, meidän ryhmän huoneessa on piano. Se oli jotenkin sykähdyttävää minulle. Istahdin pianon ääreen ja aloin soittelemaan yksikätisesti ja kaivoin kotoa muutaman lastenlaulukirjan ja haparoivalla tyylilläni soittelin kappaleita. Säestämällä en ole koskaan oppinut soittamaan. Ehkä senkin voisi opetella. Kitarakin on minulla kellarissa. Ehkäpä joku päivä kaivan senkin esille. 

Nyt piano siis komeilee olohuoneessamme. Katsotaan, muuttuuko se musiikin iloksi meidän perheessä. Ainakin sitä voi kokeilla. Sittenpähän sen tietää :)

Meillä jokaisella on pieniä ja vähän suurempia unelmia, ajatuksia, tavotteitakin. Emme ehkä koskaan pääse tietämään, onko ne meitä varten, jos emme kokeile. Tosin, joskus kannamme sellaisiakin unelmia sisimmässämme, joiden ei ole tarkoituskaan toteutua. Olen välillä huomannut omassa elämässäni, että olen kantanut "taakkanani" toisen ihmisen unelmia, toiveita ja tavoitteita! Niiden erottaminen on oman kasvumme kannalta hyvin tärkeää. Löydämme sieltä kaiken keskeltä ne omamme ja uskomme ainoastaan niihin. Ne eivät ole silloin silloin taakaksi itsellemme. Se vapauttaa elämään onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää :) 

Kaikella on aikansa auringon alla :))