Kolmas työviikkoni alkoi ja ilmat sen kuin vain paranevat! Oman työni puolesta olen asiasta vain ihan innoissani :) Työ päiväkodissa helpottuu kummasti etenkin siirtymätilanteissa sisään ja ulos. Tällä hetkellä lapsille voi sanoa: " Laitahan kengät jalkaan, lippis päähän ja menoksi" - karrikoidusti. On niin paljon helpompaa ja jouhevampaa. Pukemista ja riisumista on kuitenkin suhteellisen paljon lasten hoitopäivästä ja tämä helpotus suotakoon meille työtekijöille tähän alkuun :)) Kyllä se talvikin sieltä aikanaan tulla saa iloineen ja riemuineen. Lapsille riittää ulkoleikkeihin kovastikin puuhaa, kun lumivaippa peittää maan. Ihana, että meillä on vuodenajat! Siitä kiitollinen mieli. Mutta, nyt siis nautimme kesän lämmöstä ja samalla syksyn viileydestä. Minusta ihana yhdistelmä. Tykkään!

Tänään alkoi koulut ja lapsia lähti runsain joukoin koulutielle. Muistetaan, että jokainen tie on samalla myös koulutie. Pienempiä ja isompia kulkijoita riittää jokaiselle kadulle ja kujalle - niin isommalle kuin pienemmällekin tielle. Pidetään silmämme ja korvamme valppaina ja kaasujalkaa himmaten, kun suojatie on näkyvissä. 

11 vuotta sitten saattelimme esikoisemme koulutielle. Nyt 11 vuotta myöhemmin   saattelimme nuorimmaisemme samaisen koulun pihalle. Nuorimmaisen jättäessä oman koulun ( ala-asteen ) tulee kuluneeksi 17 vuotta saman koulun elinkaaressa. Se on pitkä aika. Tuohon aikaan mahtuu monenlaisia vaiheita niin lasten kuin koulun kohdalla. Jo tähän mennessä on ollut raskaita ja vaikeita aikoja ja hetkiä, mutta myös niitä kohokohtia ja kiitollisia hetkiä. Tällä hetkellä itse odotan tulevaa lukuvuotta hyvillä mielin :) Ja niin tuntuvat lapsetkin odottelevan. Se on "äidin sydämelle" ja mielenrauhalle iso asia <3 

Lämmintä ja aurinkoista alkanutta syyskautta kaikille!